Mahtavaa, että tulit inspiroitumaan viimeisimpien trendien pariin. Olemme koonneet sivustolle hyödyllistä tietoa muodista, sisustuksesta sekä kauneudesta. Löydät sivustolta viikoittain ajankohtaisia vinkkejä ja inspiraatiota oman tyylin löytämiseen.

  • Raikas makuuhuone

Raikas makuuhuone

Uni on ihmiselle yksi tärkeimmistä tarpeista, nautinnollisen unen takaamiseksi kannattaa makuuhuoneeseen ja etenkin vuoteeseen tehdä säännöllisesti päivitystä ja siivousta. Hyvät ja toimivat vuodevaatteet, eli oikeanlainen tyyny ja täkki, ovat patjan lisäksi uneen positiivisesti vaikuttavia asioita. Sokoksen tekstiiliosaston valikoimista löydät laadukkaat vuodevaatteet. Henkilökunta opastaa sinua mielellään hyvän tyynyn ja peiton valinnassa. Kannattaapa ostosreissulla kysyä myös sananen vuodetekstiilien hoidosta. Vaikka pyykinpesu on meille kaikille tuttua puuhaa, kannattaa siihen keskittyä ja huolehtia jokaiselle tekstiilille oikeasta pesuohjelmasta ja pesuaineesta. Makuuhuoneen viihtyvyyteen liittyy olennaisena osana myös miellyttävät lakanat. Nämä ovat makuasioita - joku viihtyy parhaiten iloisesti kuvioiduissa lakanoissa, toinen taas haluaa harmonista ja yksiväristä. Trendirintamalla suositaan nyt hillittyä tunnelmaa. Valkoiset lakanat ovat aina hyvä perusta muille sävyille ja kuvioille. Voit esimerkiksi lisätä valkoisten lakanoiden joukkoon pari kuvioitua tyynyliinaa ja kauniin torkkupeiton. Kun sängyssä on kauniit lakanat, ei sitä tarvitse pedata umpeen - näin se saa myös ilmaa ja yön aikana kerääntynyt kosteus pääsee haihtumaan. Jos kuitenkin kaipaat päiväpeittoa, kokeile taitella se vaihteeksi sängyn puoliväliin ja jätä kasa nukkumatyynyjä näkyviin.

Familonin valkoimiin on tullut kauniita liinavaatteita. Jättityynyillä taikoo sänkyyn hetkessä hulppean petauksen. Isojen 60x80 cm-tyynyjen eteen voi sijoittaa normaalikoiset nukkumatyynyt. Tyynyjä kerrostamalla tulee ylellinen look. Familonin katalogista poimit vinkkejä oikeanlaisen peiton ja tyynyn valitsemiseen.

Peitoissa nimittäin on vaihtoehtoja. Mikäli pidät viileästä makuuhuoneesta, voit valita paksun ja lämpimän peitteen. Kesällä puolestaan ohuempi vilpoisa peite on mukava. Peitto suositellaan uusimaan noin neljän vuoden välein. Muistathan pestä täkkisi säännöllisesti muutaman kerran vuodessa, näin sen ominaisuudet pysyvät aina parhaimmillaan.

Tyynyn valintaan vaikuttavat useat seikat - miten kova on patja, missä asennossa nukut ja mitkä ovat omat mieltymyksesi. Tempurilta löytyy useita muotoiltuja tyynyvaihtoehtoja, jotka rentouttavat niskan nukkuessa. Tyyny suositellaan vaihdettavaksi parin vuoden välein. Tietysti myös tyyny tai muotoillun tyynyn verhoilu on hyvä pestä säännöllisesti. Muista tutustua valitsemasi tyynyn pesuohjeisiin huolella ennen konepesua.

Kun haluat pitää valkoiset lakanat valkoisena, älä sujauta koneeseen edes pastellin sävyisiä seuralaisia, vain valkoista valkopyykkiin. Jätä valkopyykistä pois myös lycraa sisältävät alusvaatteet. Valkoisille pyykeille tietysti niille tarkoitettu pesuaine ja värilliselle pyykille omansa. Kun peset vuodevaatteita - täkkejä ja tyynyjä - ole nuuka pesuaineen annostelussa.

Kuvioidut tyynyliinat ja jättityynyliinat Familon, pellavan sävyinen torkkupeitto ja korit Coin Casa, niinihattu Icon ja pieni maljakko Marimekko - kaikki Sokos.

Nautinnollisia unia raikkaassa ja kauniissa makuuhuoneessa!

 Artikkeli: Anne Melender / muotimielessa.com

(Vain nimimerkki tulee näkyviin)

KOMMENTIT:

Ei vielä kommentteja, ole ensimmäinen!

  • Trendikästä mummolafiilistä kotiin

Trendikästä mummolafiilistä kotiin

Viherkasvi-trendi on tuonut mukanaan mummolasta tutun tavan ripustaa kasvit amppeleihin.

Lue lisää
  • Italialaista yksinoikeudella

Italialaista yksinoikeudella

Sisustustavaroita valmistava Coincasa istuu loistavasti pohjoiseen makuun. Inspiroidu näistä kolmesta kevään trendistä.

Lue lisää

Hard Face – jokapäiväisen ruoanlaiton sankari!

Hard Face on Fiskarsin uusi keitto- ja paistoastioita sisältävä tuotesarja, jonka tuotteet kestävät kovaa ja vaativaakin käyttöä. Sarja sisältää 16 erittäin vaativaan käyttöön suunniteltua keitto- ja paistoastiaa paistinpannuista kattiloihin.

Lue lisää
  • Juhlavuoden fiilistä kotiin

Juhlavuoden fiilistä kotiin

Suomi täyttää tänä vuonna sata, ja saamme olla erittäin ylpeitä kotimaisista muotoilubrändeistämme.

Lue lisää
  • Trendikäs sisustus skandinaavisilla merkeillä

Trendikäs sisustus skandinaavisilla merkeillä

Pieniä maljakoita, viherkasveja ja ripaus metallisävyjä – sinistä unohtamatta. Tuo kevään uudet trendit kotiisi ja viimeistele sisustus skandinaavisilla merkeillä!

Lue lisää
  • Kolme kovaa kotimaista kutsuvat kevään kotiin

Kolme kovaa kotimaista kutsuvat kevään kotiin

Ensimmäiset valonsäteet löytävät tiensä pitkän kaamoksen jälkeen sisälle. Valolla on ihana voima, joka saa kaiken näyttämään erilaiselta. On aika pyyhkiä talven pölyt pois ja herätä uuteen kukoistukseen. Kotimaisilla tuotemerkkien helmillä koti herää uuteen eloon.

Lue lisää
  • Sisustusmatka

Sisustusmatka

Kolme kiinnostavaa kodinsisustussarjaa vievät sinut matkalle Italiaan Välimeren lämpöön, piskuiseen Tanskaan sekä rakkaaseen kotimaahan.

Lue lisää
  • Coincasa - Osallistu kilpailuun!

Coincasa - Osallistu kilpailuun!

Minkä tunnelman haluaisit omaan kotiisi? Osallistu Radio Aallon kilpailuun ja äänestä oma suosikki­sisustustyylisi ja voit voittaa 100 euron Coincasa-sisustus­lahjakortin Sokokselle.

Lue lisää