Mahtavaa, että tulit inspiroitumaan viimeisimpien trendien pariin. Olemme koonneet sivustolle hyödyllistä tietoa muodista, sisustuksesta sekä kauneudesta. Löydät sivustolta viikoittain ajankohtaisia vinkkejä ja inspiraatiota oman tyylin löytämiseen.

  • Kauniita unia

Kauniita unia

Tyynyn valinta

Tyynyn tärkein tehtävä on pitää selkäranka luonnollisessa asennossa, mikä takaa sen, että veri kiertää koko selän alueella. Oikeanlainen tyyny pitää kaularangan suorassa, rintarangan jatkeena. Patjan pehmeys vaikuttaa tyynyn valintaan. Pehmeässä hartia uppoaa syvemmälle kuin jäykässä patjassa. Pehmeään sänkyyn voi siis valita ohuemman tyynyn. Jos kuitenkin työnnät käden tyynyn alle, on tyyny luultavasti liian matala.

Jos nukut kyljelläsi, käytä paksumpaa tyynyä. Selällään nukkuvan tyyny voi olla melko matala, mutta huolehdi, että kaularangan notko säilyy. Vatsallaan nukkuvalle sopii matalahko tyyny, sillä kädet työnnetään usein tyynyn alle.

Tyyny kannattaa aina testata ennen ostoa ja uuteen tyynyyn tottumiseen pitää varata pari viikkoa. Tyynyä hoidetaan säännöllisesti tuulettamalla, mikä raikastaa ja kuivaa sen sisuksen. Tyyny on syytä pestä puolen vuoden välein.

Asiantuntijoiden mukaan tyyny pitäisi vaihtaa 1,5 vuoden välein. Kovasti hikoilevien kannattaa tarkastella tyynynsä kuntoa jo puolen vuoden käytön jälkeen.

Jf by Finlayson Frans Percale -sarja

Peiton valinta

Hyvä peitto on pullea ja muhkea, mutta makuuhuoneen lämpötila määrää sen miten muhkea peitto kannattaa hankkia.

Peiton hinnan määrittelevät materiaalit. Tarkista täytteen ja päällyskankaan materiaali ennen ostoa, sillä nämä vaikuttavat peiton ominaisuuksiin.

Peitto palvelee monta vuotta, mikäli sitä tuuletetaan usein ja pestään kerran vuodessa pesukoneessa. Tamppausta ei suositella, sillä tampatessa täytteet pakkautuvat. Sijaamatta jättäminen tekee hyvää peitolle. Yön aikana kertynyt kosteus ei haihdu, jos yön jäljiltä päälle laitetaan heti päiväpeitto.

Peittojen täytteenä on joko luonnonkuituja tai tekokuituja. Kuumaverisen kannattaa valita puolilämmin peitto. Vilukissalle untuvapeitto on paras vaihtoehto.

(Vain nimimerkki tulee näkyviin)

KOMMENTIT:

Ei vielä kommentteja, ole ensimmäinen!

  • Trendikästä mummolafiilistä kotiin

Trendikästä mummolafiilistä kotiin

Viherkasvi-trendi on tuonut mukanaan mummolasta tutun tavan ripustaa kasvit amppeleihin.

Lue lisää
  • Italialaista yksinoikeudella

Italialaista yksinoikeudella

Sisustustavaroita valmistava Coincasa istuu loistavasti pohjoiseen makuun. Inspiroidu näistä kolmesta kevään trendistä.

Lue lisää

Hard Face – jokapäiväisen ruoanlaiton sankari!

Hard Face on Fiskarsin uusi keitto- ja paistoastioita sisältävä tuotesarja, jonka tuotteet kestävät kovaa ja vaativaakin käyttöä. Sarja sisältää 16 erittäin vaativaan käyttöön suunniteltua keitto- ja paistoastiaa paistinpannuista kattiloihin.

Lue lisää
  • Juhlavuoden fiilistä kotiin

Juhlavuoden fiilistä kotiin

Suomi täyttää tänä vuonna sata, ja saamme olla erittäin ylpeitä kotimaisista muotoilubrändeistämme.

Lue lisää
  • Trendikäs sisustus skandinaavisilla merkeillä

Trendikäs sisustus skandinaavisilla merkeillä

Pieniä maljakoita, viherkasveja ja ripaus metallisävyjä – sinistä unohtamatta. Tuo kevään uudet trendit kotiisi ja viimeistele sisustus skandinaavisilla merkeillä!

Lue lisää
  • Kolme kovaa kotimaista kutsuvat kevään kotiin

Kolme kovaa kotimaista kutsuvat kevään kotiin

Ensimmäiset valonsäteet löytävät tiensä pitkän kaamoksen jälkeen sisälle. Valolla on ihana voima, joka saa kaiken näyttämään erilaiselta. On aika pyyhkiä talven pölyt pois ja herätä uuteen kukoistukseen. Kotimaisilla tuotemerkkien helmillä koti herää uuteen eloon.

Lue lisää
  • Sisustusmatka

Sisustusmatka

Kolme kiinnostavaa kodinsisustussarjaa vievät sinut matkalle Italiaan Välimeren lämpöön, piskuiseen Tanskaan sekä rakkaaseen kotimaahan.

Lue lisää
  • Coincasa - Osallistu kilpailuun!

Coincasa - Osallistu kilpailuun!

Minkä tunnelman haluaisit omaan kotiisi? Osallistu Radio Aallon kilpailuun ja äänestä oma suosikki­sisustustyylisi ja voit voittaa 100 euron Coincasa-sisustus­lahjakortin Sokokselle.

Lue lisää